Plaggets historia - skriv ut och skriv på!Fäst etiketten med ett snöre och eventuellt en säkerhetsnål på väl synligt ställe på plagget.


Så här går det till att byta kläder1.     Städa garderoben. Plocka fram de plagg du själv har tröttnat på men som du tror att nån annan skulle uppskatta. Dam- och herrkläder, accessoarer och skor välkomnas. Vi tar INTE emot plagg med reklamtryck, trista trikåtoppar, strumpor, underkläder eller badkläder. Inte heller noppiga och urtvättade plagg. Herrkläder önskas! Vi ser gärna fler killar på våra byten. Har du nån kompis/brorsa/pojkvän/farsa som har lust att hänka? Om inte, ta en titt i hans garderob och utnyttja läget till din fördel! Ta med hans plagg och byt till dig några till dig själv!


2.     Har ditt plagg varit med om något speciellt? Det kan vara att det är köpt i en annan del av världen, kostade skjortan eller tillhört någon speciell person. Kort sagt; något som tillför plagget ett mervärde. Skriv då ut den etikett som (inom kort) ligger uppe på den här bloggen. Sätt plaggets historia på pränt, klipp ut etiketten och fäst på ditt plagg. Förslagsvis med ett snöre som knyts runt nack-etiketten eller med en säkerhetsnål. 


3.     Den 5:e tar du med dina plagg till Strand och betalar 50 kr i entré och får en stämpel. Lämna in dina plagg. Vi kollar igenom så att samtliga plagg håller måttet och hänger sedan ut dem i lokalen. Du får ett kvitto på hur många plagg du lämnat in. Detta kvitto gäller endast denna dag.


4.     Botanisera bland de inlämnade plaggen. Ju fler bytare ju bättre fyndläge så peppa kompisen med schysst smak att hänga på!


5.     När du hittat dina nya plagg checkar du ut hos oss och vi räknar av hur många plagg du tar med dig ut. Har du inte hittat lika många som du lämnat in? Gå och ta en fika och kom tillbaks efter en stund. Då är det bara att visa upp din stämpel och fortsätta jakten.


Vill du delta i avslutningsperformance tillsammans med Helena Hertov kl 19.00? Stanna kvar och se vad som sker!


Vill du gå på festen? Häng in din kädbytarpåse i garderoben på Strand. Gratis för alla klädbytare!


Välkommen! 

 


Vi ses på Modevandringen 1-5 september

 

Hornstulls Strand 4
Söndag 5 sept kl 15-19
Entré 50 kr

Byt till dig en ny garderob till tonerna av Den magiska samlingen! www.denmagiskasamlingen.blogspot.com

Dress Off Dress On kämpar för att alla klädintresserade och andra trångbodda ska rensa sina garderober och byta plagg med varandra. Tanken är att erbjuda ett alternativ till dagens uppskruvade konsumtionstakt. Förutom att tillvarata redan befintliga resurser värnar vi om klädernas historia. Varje givare uppmuntras att föra vidare anekdoter förknippade med plagget. I praktiken sker detta via en etikett som skrivs ut från bloggen och sedan fästs på plagget. Mer info inom kort. Klädbytet avslutas med en gemensam performance i samarbete med Helena Hertov.

Hur klädbytet går till? Byt till dig lika många plagg som du lämnar in. Trasiga och smutsiga kläder kan du slänga eller sy om, de vill vi inte ha. Men allt annat, snyggt för dig igår, snyggt för någon annan i dag.

Välkomna!


Tack!

Tack alla ni som kom ut i förorten och bytte med oss på Reflexen i Kärrtorp! Nu laddar vi stenhårt inför den 5:e September. Boka in det datumet på studs. Då händer det grejer på Hornstull Strand. Mer info inom kort-kort.

Inflyttningsfest & klädbytardag i Kärrtorp 21/8
Teater Reflex flyttar in på Reflexen i Kärrtorp och har inflyttningsfest - och Dress Off Dress On fixar klädbytardag. Från Teater Reflex hemsida:


"Välkommen till en hejdundrande inflyttningsfest!
Lördag den 21 augusti kl 11-16 på torget i Kärrtorp

Det blir loppis, levande musik, fantastiska uppträdanden, körsång, klädbytardag och café med de allra godaste hembakta bullarna och de varmaste korvarna, lotterier och massor av överraskningar för både barn och vuxna."

Bra bytesguide

  • Inträde 50 kr
  • Du får byta obegränsat antal plagg.
  • Du erhåller ett kvitto i utbyte mot dina plagg. Kvittot gäller endast samma dag.
  • För varje plagg du lämnar in får du hämta ut ett mot uppvisande av ditt kvitto.
  • Vi tar bara emot hela och rena plagg.
  • Vi tar emot accessoarer och skor.
  • Vi tar INTE emot plagg med reklamtryck, strumpor, underkläder eller badkläder. Inte heller noppiga och urtvättade plagg.
  • Tänk på att det är du som gör bytet bra! Ta bara med dig plagg som du tror andra vill ha.
  • Herrkläder önskas! Vi ser gärna fler killar på våra byten. Har du nån kompis/brorsa/pojkvän/ farsa som har lust att hänka? Om inte, ta en titt i hans garderob och utnyttja läget till din fördel! Ta med hans plagg och byt till dig några till dig själv!
  • Tipsa gärna folk du känner! Ju fler desto roligare!
Gå med i vår facebookgrupp så får du veta när nästa byte går av stapeln.Välkomna med frågor till dressoffdresson@gmail.com

RSS 2.0