This is England

                            image62


Heathrow, flygplatsen i London, har nyligen öppnat en terminal helt fri från snabbmat!. Tänk att en enda naken kock kan ha så stor inverkan på ett land!

Byn Modbury i Devon, England, är den första i världen att helt strunta i plastpåsar. Byns 40 butiker har gått samman och bestämt sig för att skippa plasten. 

Heja England!

Earth hour

image61

Trevligaste timmen denna vecka kommer med all säkerhet att bli den mellan 20 och 21 nu på lördag den 29:e mars. Då är det Earth hour, något som Sydney, Australien genomförde för knappt ett år sen. Genom att uppmana alla i staden att släcka ljuset sparade de 10% av energin. I år hänger städer som Manila, Toronto och Chicago på. Ingen stad i Sverige har ännu hakat, men varför vänta på alla andra?
Vi kommer i alla fall sitta och mysa med stearinljuset spelandes över våra ansikten!

Svensktillverkat

Titta närmare på Matilda Wendelboes fina grejer! Det mesta ekologiskt och allt tillverkat i Sverige.

image60


Gbg vs Hufvudstaden

Tog en virtuell sväng förbi Camino för att se om det händer nåt spännande på eko-rekofronten och det gör det! Om du befinner dig i härliga Göteborg på fredag bör du ta dig till House of Win-Win för att byta bort lite gamla kläder. Det är etisktmode.se som arrangerar. Kika in på caminomagasin.se för mer info. När du ändå är där; kolla då in Petter, Johanna, Caroline m fl som utmanar sig själva att leva bättre under 2008. Du hittar dem under rubriken Challenge blogg.  Inspirerande!

RSS 2.0