Nytt byte i Kungsan

18:e september
Kl 12-18
Kungsträdgården
Fri entré


Tillsammans med Miljöpartiet, skomakare, skräddare och andra hållbara aktörer intar vi Kungsträdgården dagen före valet.


Välkommen att byta till dig en ny garderob! Vi tar emot hela, rena och moderiktiga plagg samt skor och  accessoarer. Trista trikåtoppar samt slitna, noppiga och urtvättade plagg undanbedes. Du byter till dig lika många plagg som du lämnar in. OBS! Bara dam och herr. Inga barnkläder.

 

Dela med dig av plaggets historia! Så här gör du:

 

1. Skriv ut etiketten nedan.
2. Gör ett hål i övre vänstra hörnet.
3. Trä en tråd genom hålet och fäst på plagget genom att knyta fast den eller fästa med säkerhetsnål på en väl synlig del av plagget, t ex i nacketiketten.
4. Plita ner historien på etiketten.
5. Klart!
Undrar du hur det går till att byta kläder? Jo, här ska du få veta:1. Städa garderoben. Plocka fram de plagg du själv har tröttnat på men som du tror att nån annan skulle uppskatta. Dam- och herrkläder, accessoarer och skor välkomnas. Vi tar INTE emot plagg med reklamtryck, trista trikåtoppar, strumpor, underkläder eller badkläder. Inte heller noppiga och urtvättade plagg. Herrkläder önskas! Vi ser gärna fler killar på våra byten. Har du nån kompis/brorsa/pojkvän/farsa som har lust att hänka? Om inte, ta en titt i hans garderob och utnyttja läget till din fördel! Ta med hans plagg och byt till dig några till dig själv!


2. Har ditt plagg varit med om något speciellt? Det kan vara att det är köpt i en annan del av världen, kostade skjortan eller tillhört någon speciell person. Kort sagt; något som tillför plagget ett mervärde. Skriv då ut den etikett som (inom kort) ligger uppe på den här bloggen. Sätt plaggets historia på pränt, klipp ut etiketten och fäst på ditt plagg. Förslagsvis med ett snöre som knyts runt nack-etiketten eller med en säkerhetsnål.


3. Den 18:e tar du med dina plagg till vårt tält i Kungsträdgården. Lämna in dina plagg. Vi kollar igenom så att samtliga plagg håller måttet och hänger sedan ut dem i lokalen. Du får ett kvitto på hur många plagg du lämnat in. Detta kvitto gäller endast denna dag.


4. Botanisera bland de inlämnade plaggen. Ju fler bytare ju bättre fyndläge så peppa kompisen med schysst smak att hänga på!


5. När du hittat dina nya plagg checkar du ut hos oss och vi räknar av hur många plagg du tar med dig ut. Har du inte hittat lika många som du lämnat in? Gå och ta en fika och kom tillbaks efter en stund. Då är det bara att visa upp ditt kvitto och fortsätta jakten.

 


Välkommen!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0